Nyinflyttad

Att flytta in på ett nytt ställe i annan hyresrätt hos en annan hyresrättsförening eller är det första gången du flyttar. Då kan det vara bra att titta igenom några saker som kan ha betydelse för senare vistelse och framtida händelser. Här nedan har vi listat några viktiga punkter som enligt oss kan vara bra att veta om och känna till.


Anmälan till skatteverket vid inflyttning

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).
Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.
Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.


Autogiro

Om du önskar att din hyra betalas med autogrio ber vi er att kontakta oss på 0709 - 38 37 08 alternativt gå in under fliken "kontakt" och fylla i kontaktformuläret.


Besiktning

När det gäller besiktning ber vi er att när ni får tillgång till er hyresrätt att ni går rundor och tittar på eventuella fel och brister. Men också att ni anmäler dessa inom 24 timmar till fastighetsskötaren från att ni fått tillgång till er hyresrätt.


Bredband & Kabel-TV

Information om hur ditt TV-abonnemang ser ut och vilket utbud som gäller kan du hitta på denna hemsida under fliken "TV och digital-TV".


Hemförsäkring

För att kunna skriva ett hyresavtal med oss krävs det att du innehar en hemförsäkring som både i och utanför hemmet ger ett skydd för dina ägodelar.


Hushållsel

När du flyttar behöver du anmäla detta till nätägaren (e-on) när det gäller elen. Som ni kanske vet finns det olika sidor där man som privatperson kan jämföra priser mellan elhandelsbolag och exempel på dessa är compricer.se och elskling.se för att hitta det som passar dig bäst. När du hittat det som passar dig bäst är det bara att välja detta. Men i fall där inga val välja kommer istället nätägaren att välja ett näthandlingsbolag för dig.


Hyran

Hyran betalas i förskott och ska vara betald senast den siste varje månaden.


Kontraktet

Kontraktet kan vara just en av de viktigaste sakerna när du väl blir inflyttad att hålla koll på. Kontraktet är en orginalhandling och vid uppsägning ska detta återsigneras. Därmed ber vi er att förvara detta väl och inte tappa bort det.


Städning

För att kunna anmäla städningen som skett innan du flyttat in i hyresrätten och om du därmed har anmärkningar på den har du 24 timmar på dig från att du fått tillgång till hyresrätten att anmäla detta till fastighetsansvarig.