Sköt om din hyresrätt

I grund och botten handlar det hela om att du som hyresgäst ska sköta hyresrätten så att skicket bibehålls. Det är under din tid som hyresgäst du som ansvarar för att hyresrätten ser bra ut för dig själv men också senare för de som ska flytta in efter att du flyttat ut. För att det inte ska bli för mycket jobb vid flyttstädningen eller att saker börjat fastna eller förstörts för att du inte skött om din lägenhet finns det här listat några enkla saker att göra för att sköta om din hyresrätt.

  • Golven - Golvet ska vanligtvis dammsugas och torrmoppas. Golvet kan vid finare städning fukttorkas men akta dig för om det skulle komma för mycket vatten eftersom trägolv klarar inte det och förstörs istället.
  • Kyl & Frys - Avfrostning av kyl och frys kan ske regelbundet vilket hjälper mot dyr hushållsel från kylen och frysen.
  • Köksfläkten ska rengöras - Från köksfläkten kan du ta av ett filter som skall diskas regelbundet.
  • Toalett & Badrum - Vanligtvis i badrum uppstår det en hög luftfuktighet genom exempel duschen vilket vanligtvis ventilationen fixar. Däremot kan du själv ställa dörren öppen för att hjälpa ventilationen. Rensa också golvbrunnen med jämna mellanrum.
  • Stopp i avloppet - Testa hälla i kokhett vatten och se om det hjälper. Nästa steg är att fylla diskhon till hälften med vatten och sedan pumpa med en vaskrensare. Ett handfat däremot kan man skruva loss behållaren underåt och ta bort eventuella saker som stoppar. Sista utgångspunkt är att kontakta fastighetsskötaren.